En del av en resa

Om den du ska ge bort en present till älskar att resa eller om hen alltid brukar prata om att hen skulle vilja åka på en resa, men av olika anledningar inte kommer iväg. Ja, då kanske det är just ett bidrag till en sådan resa som är det allra bästa presenttipset.

Få av oss har ju råd att bara skicka en kompis eller förälder på en resa till Mallorca sådär utan vidare. Det kostar ju för det mesta runt 8 000 kr för en vuxen som vill ha en veckas charterresa med flyg och hotell.

Men låt inte det avskräcka dig. Det finns andra smarta sätt att ändå bidra till drömmen om en resa. Det kanske enklaste sättet är att gå ihop med några andra och köpa ett presentkort som kan bli en riktigt bra början och sedan uppmuntra personen ifråga att spara ihop till resten själv. Presentkort håller ju inte för evigt, så det blir också ett sätt att få födelsedagsfiraren att faktiskt sätta ett ungefärligt datum på sin önskade resa.

Ett annat sätt är att köpa en spargris i form av ett flygplan, ett tåg, en palm eller liknande och sedan stoppa i så mycket pengar man nu vill i den. När sedan personen i fråga har lite växel över, uppmuntrar man hen att lägga det i spargrisen. Och även om det kanske inte räcker med lite växelpengar för att komma till Rhodos eller Madeira, så ser man spargrisen varje dag. Och på så sätt kanske man gör ett större försök till att faktiskt komma iväg.

Är man lite förutseende kan man också ge en del av en resa vid flera födelsedagstillfällen i en följd, och när det väl är dags för en jämn födelsedag, då man ofta spenderar lite extra, så kanske man lyxa komma upp i en summa som tar personen i fråga på en veckas resa någonstans i världen.

Inga kommentarer: